fbpx

Valborgsmässoafton och 1:a maj står för dörren <3

Det börjar bli tjatigt med Corona… Men det är bara att acceptera att det påverkar våra liv för tillfället – vi kan inte samlas och fira högtider på samma sätt som vi vanligtvis gör helt enkelt. Detta blir återigen aktuellt och påtagligt när Valborg och 1:a maj står för dörren.

I vanliga fall är detta för många en högtid som associeras med sällskap i goda vänners lag, vårens intåg, utomhuspicknick och några glas vin tillsammans med folk man tycker om. I år får man helt enkelt försöka göra det bästa av situationen och försöka ”ticka i” så många av dessa boxar som möjligt samtidigt som man tar hänsyn till, och har respekt för, de restriktioner vi för närvarande lever med.

Tänk på att det viktigaste är att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och dra sitt strå till stacken när det kommer till att hjälpa en redan ansträngd sjukvård på så sätt att vi inte lägger ytterligare börda på de som tar hand om personer som är i behov utav sjukvård.

Allra bäst vore såklart, om vädret tillåter, att man kan vara utomhus och ha en underbar picknick tillsammans med några av sina bästa vänner – men då ska som sagt vädret såklart vara på vår sida med! Om inte, varför inte prova på ett digitalt firande tillsammans med någon speciell? Kanske en äldre vän eller släkting som du inte haft möjligheten att träffa på ett tag?

Tänk vad mycket man kan göra för någon bara genom att visa kärlek genom att ta sig tiden för en sådan sak? För oss lite yngre som trots allt har möjligheten att träffas, om än med socialt avstånd och allt vad det innebär, har vi i Sverige kanske lyckats undvika att känna oss alltför ensamma.

Därför kan det ibland vara bra att stanna upp och tänka på hur otroligt påfrestande, jobbigt och ensamt denna tid känns för äldre, sjuka och folk i andra riskgrupper. Jag hoppas ni alla skänker era nära och kära som faller under denna kategorin en tanke – och att ni lyfter på luren, skickar ett gulligt sms, eller drar igång ett videosamtal med dessa personer så ofta ni bara kan.

Tro mig, det skapar en sådan glädje och botar ensamhet, tristess och nedstämdhet på ett sätt som inget annat kan just nu!

Vill ni dessutom göra någon lite extra glad är en blomsterprenumeration den perfekta presenten till någon man håller kär.

Varma kramar till er alla – ta hand om er och era nära & kära där ute! <3

Isabelle på Bella Dukar