fbpx

Är det något våra grannar i väst utmanövrerar oss på (förutom skidåkning i alla dess former) så är det att de är överlägsna när det kommer till att fira sin nationaldag!

Varför lär vi oss inte av dem? Varför har de ledigt från jobbet och varför går de ”man ur huse” och tar sig ner på parader på stan för att visa sin stolthet medan vi i Sverige mest låter dagen passera likt vilken dag som helst?

Kolla här hur det går till när de firar nationaldagen.

Här har vi mycket att lära!

Så idag tycker jag att det är på sin plats att applådera norrmännen i deras makalösa firande. Grattis Norge! Fortsätt alltid visa samma stolthet och kärlek till ert lands flagga, underbara natur och mångsidighet & mångfald. Kanske kan vi i Sverige i framtiden anamma samma tänk och samma firande när vår dag väl kommer.

Visste ni förresten detta om Norge:

1. Världens längsta vägtunnel finns i Norge. Den är 24,5 km lång och binder samman småorterna Lærdal och Aurland
2. Trots att vi ser Norge som våra grannar i väst och Finland som våra grannar i öst så ligger norska Kirkenes längre österut än någon punkt i Finland
3. Det var norrmän som introducerade lax som del av sushi till japanerna
4. FN:s första generalsekreterare var norrman; Trygve Lie
5. Trots att man bara är knappt över 5 miljoner människor i Norge är man medaljmässigt världens mest framgångsrika land i Vinter-OS genom tiderna

Hur coolt är inte det? Återigen – ni förtjänar ett stort grattis på er dag. Never change!

Syttende-mai-kramar!

Isabelle på Bella Dukar