fbpx

Från ”over the top” bordsarrangemang till snygga, subtila detaljer. Här har vi valt ut några av våra favoriter för påskdekorationer som du kan prova för att få till det där lilla extra när det kommer till påsk-feeling.

Oavsett om du till påsk väntar hela familj-, släkt- och vänskapskretsen eller bara vill dekorera litegrann för de närmast sörjande (så här i Corona-tider…), så finns det många sätt att få till en riktigt skön påskstämning. Vi har valt ut några snabba, enkla och prisvärda sätt att dekorera ditt hem denna påsk.

Påskfint med Bella Dukar

1. Håll det enkelt och subtilt

Du behöver inte gå ”all in” och ändra hela din inredning med påskspecifika pastellfärger för att skapa en härlig påskkänsla. Tänk på din befintliga färgpalett och välj dekorationer som kompletterar ditt hem – vi älskar till exempel det nedtonade hos dessa hängande ägg som i all sin enkelhet trots detta verkligen skriker “påsk”.

Påskkrans på dörren

2. Häng upp påskkransen

Vem säger att du bara får utsmycka ytterdörren med en vacker krans under julen? Oavsett om du gör en själv eller väljer ett butiksköpt alternativ, så kommer detta ge ditt hem och grannskap ett härligt lyft!

Påskägg målade som djur

3. Har du barn? Äsch, det räcker att du har barnasinnet kvar själv!

Äggjakten hör varje påsk till om du frågar mig. Ta en korg och fyll den med ägg i alla dess storlekar och färger – det är så vackert! När du fotat klart och postat en riktigt skön Insta-bild gömmer du dem runt om i huset och trädgården. Gör er redo för den ultimata påskäggjakten!

Duka med påskservetter

4. Ni gissade rätt – blommor har en given plats!

I min värld får blommorna alltid stå i fokus när det kommer till inredning och dekoration. Påsken är givetvis inget undantag! Lek runt lite med vaser och tillbehör (kolla i skåpet där du förvarar ditt ”vintage” porslin, påskigt värre! Bella Dukar tar inte ledigt under påsken utan vi levererar våra så omåttligt populära blombuketter på prenumeration som vanligt. Varför inte ge bort en prenumeration i påskpresent till någon du tycker om?

Påskkvistar

5. Vi har beställt sol lagom till påsk!

Jag vet… vi bor i Sverige och vädermässigt kan man inte ta något för givet. Så kommer inte solen naturligt får vi skapa vårt eget ljus hemma. Gult (sooooligt gult) är trots allt påskens färg! Gör det bästa av situationen och dekorera med lite härligt soliga blommor – tulpaner, påskliljor och krokusar är utmärkta tips för den som vill sätta en solig prägel på sitt hem. Skoja till det lite genom att placera dem i tekoppar, vattenkannor och andra udda saker du har hemma för att skapa ytterligare liv och ljus.

Påskdukning Bella Dukar

6. Keep it simple – men genomtänkt!

Ett matsalsbord där enkelheten och det eleganta får stå i centrum är precis det som lyfter hela rummet i dessa tider. Skrikgula dukar och bord fulla med kycklingar går bort i år – kör istället på helvitt då det kommer till helheten och piffa upp med en små påskdetaljer och vackra stora, vackra blomarrangemang som verkligen skapar en WOW-faktor utan att man behövt gå till överdrift.

Påskdukning Bella Dukar

7. Bjud på en liten godsak

Jag älskar när mina gäster får något de inte räknat med – det fina i kråksången är att det bara behöver vara något väldigt litet och enkelt, men det gör all skillnad i världen! Till påsk fyller jag små askar med lite choklad och påskgodis. Så charmigt och uppskattat! Fint för bordet och väldigt glada vänner som får ta med sig en liten ätbar påskpresent hem.

Påskpynt med äggskal

8. Tänk utanför ägge…. Boxen

Ägget (i det här fallet skalet) går att leka med i det oändliga för att skapa fiffiga och vackra dekorationer. Varför inte ha lite blommor ståendes i äggskal som i sin tur fått ta plats i dina mest designriktiga äggkoppar? Det är det här lilla extra som verkligen hjälper till att sätta pricken över i:et!

Påskbakning

9. Avslutningsvis; Påskgodiset!

Visst är det lite speciellt att göra sitt eget godis att bjuda på när det vankas högtid? Varför hålla sig till de vanliga chokladäggen när du istället kan få briljera i köket med din kreativitet och skaparlust?

Tea Malmegård från Nyhetsmorgon bjussar här på ett härligt och enkelt recept på ”Stekta ägg med smak av vanilj och mango”. Så roligt och faktiskt riktigt, riktigt gott!

Så vad säger ni? Är ni lika taggade på påsken som jag är? Jag tänkte väl det!

Påskkramar på er alla!

Isabelle på Bella Dukar