fbpx

1 april är datumet som historiskt sett gäller för öppnandet av uteserveringarna – i år har dessa dock varit öppna i några veckor då Corona-virusets framfart snabbat på detta (bättre att folk sitter utomhus i den friska luften snarare än instängda i trånga café- eller restaurangutrymmen).

I dessa tider vi nu lever i kan man dock med säkerhet inte veta hur regelverk och rekommendationer kommer se ut ens i den absoluta närtiden – därför tycker jag att det är läge att lägga lite extra krut på att skapa sin egen uteservering. Sätt lite guldkant på tillvaron, även under tider av isolering!

Är det inte det kanske mest svenska vi har? Att sitta ute och huttra lätt så fort solen kommer fram och trotsa termometern som inte lämnat nollan mer än med ett par grader? Och jag måste säga att detta är helt underbart! Klart att vi skall passa på att välkomna solsken och (nåja…) vårvärmen när vi får chansen! Trädgården, altanen eller balkongen blir en slags fristad där många timmar spenderas under en solig helgdag i början på april – och samtidigt skakar sydeuropéer på huvudet och tänker att vi svenskar ju måste vara helt vanvettiga som utsätter oss för denna kyla…

By the way – glöm inte kika in vår Instagram för att kika in våra senaste prenumerationsbuketter. Är du intresserad av att själv bli en del av Bella Dukar-familjen och börja prenumerera på blommor gör du det här.

Mitt tips till er är att diska ur de lätt dammiga favoritroséglasen som stått längst in i hyllan under den långa mörka vintern och unna dig och dina vänner ett ljust, somrigt glas rosévin. Ett finare vinglas är den lilla detaljen som ger känslan av värme och vår en extra skjuts – en liten förändring kan göra så otroligt mycket!

Ett annat tips är att ni kan tjäna pengar till klassen eller laget genom att sälja parmesanost (samma ost som ingår i min magiska pasta på bilden) genom KlassParmesan.se – en helt grym tjänst där skolor och föreningar/lag enkelt kan tjäna ihop & samla ihop pengar till en kommande klassresa, lagresa, turnering, cup eller liknande. Så besök KlassParmesan.se och börja tjäna ihop pengar till er skolklass eller förening!

Spendera så mycket tid du bara kan utomhus, vi har verkligen gjort oss förtjänta av detta! Om inte du kan ta dig till uteserveringen får du ta uteserveringen till dig.

Varma kramar!

Isabelle på Bella Dukar